Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Marocká ostrá květáková polévka


Suroviny

  • 1 větší květák
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky drceného římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru nebo 1/2 lžičky koření chilli
  • 2 lžíce pasty harrisa
  • 1 l horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • hrst mandlových lupínků
  • mořská sůl na dochucení
  • čerstvě mletý pepř na dochucení

Postup

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a vhodíme do něj všechno koření i harissu. Na mírném ohni restujeme do rozvonění cca 2 minuty. Mandlové lupínky si opražíme na suché, teflonové pánvi dorůžova.

  • 2

    Květák očistíme, zbavíme košťálů, rozebereme na růžičky a přidáme do hrnce. Nezapomeneme přidat mandlové plátky, pár si jich necháme na finální ozdobu. Zalijeme vroucím vývarem. Vaříme asi 20 minut do změknutí květáku. Poté rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Dosolíme dle své chuti. Já nesolila vůbec.
    Podáváme horké, dozdobíme mandličkami, harissou a hrubě drceným pepřem.

květákmarockápečivopikantnípolévkasvětová kuchyně
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 1 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno