Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Marinovaný bůček na gril


Suroviny

  • 500 g libového bůčku bez kosti s kůží
  • 100 ml světlého piva
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 50 ml kvalitní sójové omáčky
  • 5 stroužků česneku
  • 2 šalotky
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na pásky. Z toho množství mi vyšly 4. Všechny ingredience na marinádu promícháme, česnek prolisujeme a šalotku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Maso marinádou pomatláme, zbytkem marinády bůček zalijeme a vše uložíme v uzavřené nádoby do lednice. Klidně i dva dny necháme uležet. Sem tam proložíme. V den grilování maso částečně zbavíme marinády (stačí setřít prstem). To proto, aby se nám nepřipalovala cibule.

  • 3

    Rozpálíme gril a maso za častého potírání zbytkem marinády a otáčení grilujeme 30 až 40 minut do měkka. Jo, zbytek marinády rozmixujeme a dochutíme dle vlastní chuti.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým nebo ogrilovaným pečivem.

grilovánípečivovepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno