Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Lepenice s pečeným krůtím masem


Suroviny

  • Na lepenici
  • 600 g brambor
  • 250 g kysaného zelí
  • 50 g šabatecké slaniny (nebo jiné)
  • 2 menší cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce cukru (množství je orientační, záleží na kyselosti zelí a chuti strávníka)
  • sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Do kastrolu si dáme sádlo, na kostičky pokrájenou slaninu a cibuli. Smažíme dozlatava.

  • 3

    Přidáme překrájené zelí, cukr dle chuti, event. i sůl. Podlijeme malinko vodou a dusíme doměkka.

  • 4

    Uvařené brambory omastíme lžící sádla a rozšťoucháme. Přidáme k zelí a důkladně promícháme.

Na krůtí pečínku:

Pečené krůtí paličky na másle a bylinkách

bramborypřílohazelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno