Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Lázeňská pizza


Suroviny

  • Těsto
  • 300 g hladké mouky (2 hrnky)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 10 g kvasnic
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 120 ml vlažné vody -orientační, dle savosti mouky
  • Sugo - rajčatový základ
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • Na pokladení
  • 300 g lázeňské šunky
  • 200 g mozzarelly
  • 50 g parmazánu
  • oregano

Postup

  • 1

    Sypké suroviny na těsto promícháme, vytvoříme důlek a dáme kvasnice, přidáme cukr, polijeme trochou vody a necháme v teple vzejít kvásek.

  • 2

    Pak přidáme olej a vodu a vytvoříme těsto, které řádně prohněteme a dáme na 12 hodin do chladu odpočinout.

  • 3

    Vyválíme tenkou placku, kterou potřeme sugem, přidáme šunku a sýry a pečeme na plný výkon asi deset až patnáct minut. (Trouba by měla mít 250 °C).

pizzarajčatasýr
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno