Na rozpáleném oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět.
Pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a restuje cca 10 minut, dokud se maso nedrolí a nezešedne. Pak přidáme pasírovaná rajčata, cukr a dusíme 30 minut do zhoustnutí. Podle potřeby dochutíme solí či cukrem.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem. Na mírném ohni za častého míchání necháme provářet cca 30 minut.
Nakonec přidáme najemno nastrouhanou goudu a necháme rozpustit. Podle potřeby přidáme mléko.
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem a dno zalejeme bešamelem. Na bešamel vyrovnáme nevařené plátky lasagní, na ně masovou směs, opět nalejeme bešamel, a tak vrstvíme do spotřebování všech surovin.
Nahoře by měla být masovo-rajčatová směs. Tu zasypeme parmazánem a zapékáme v troubě na 180°C cca 20 – 30 minut. Pak necháme ve vypnuté troubě ještě 15 minut „dojít“. Důležité je, aby každý jednotlivý plátek lasagní byl zcela potopen v bešamelu nebo masovo -rajčatové omáčce. Pokud tomu tak nebude, vysuší se, ztvrdne a bude nepoživatelný.