Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Lángoše


Suroviny

  • Recept na 8-10 langošů:
  • 400 gramů hladké mouky
  • 150-200 ml mléka
  • 2 lžíce oleje
  • lžička soli
  • 15 gramů droždí
  • trochu cukru
  • kečup
  • česnek
  • tvrdý sýr

Postup

  • 1

    Mouku prosejeme, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlažného mléka, dáme cukr, necháme vzejít kvásek, pak přidáme všechny ostatní ingredience, vypracujeme v hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout.

  • 2

    Jednotlivé porce vyválíme na pomoučněném vále na placky, necháme ještě kynout a pak smažíme ve vyšší vrstvě oleje z každé strany asi tři minuty.

  • 3

    Pak potřeme česnekem, pomažeme kečupem nebo majolkou a posypeme sýrem.

maďarskásmaženésvětová kuchyněsýr
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno