Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kyseláky


Suroviny

  • kousek sádla
  • cibule
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • ocet
  • 31% smetanu ke šlehání
  • 300 g uzeniny (klobáska, špekáček.. já měla klobásový kabanos)
  • brambory uvařené ve slupce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl, mletý pepř

Postup

  • 1

    Uzeninu uvaříme doměkka, vyjmeme, ale vodu ponecháme. Na rozpálené sádlo dáme na kostičky nakrájenou cibuli, bobkové listy a nové koření. Necháme rozvonět a cibuli zesklovatět.

  • 2

    Přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme vodou, ve které jsme vařili uzeninu. Přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme, dáme cca lžíci octa.

  • 3

    Na mírném ohni necháme za občasného promíchávání vařit cca 20 minut. Podle potřeby doředíme mlékem nebo vodou. Poté omáčku propasírujeme, přidáme brambory, které jsme si uvařili ve slupce a následně této zbavili.

  • 4

    Přidáme i uzeninu a jak tu, tak brambory nakrájíme na velikost sousta.. nebo tak nějak. Nejlepší je na druhý den, kdy se krásně všechny chutě propojí a omáčka se uleží. Tento recept se vařil celá desetiletí v rodině mého manžela.

Vařené brambory ve slupce

bramboryknedlíkyomáčkauzeniny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno