Máslo si necháme rozpustit v mikro-vlnce nebo v rendlíku, do horkého přidáme sádlo a olej. Vlijeme do pečící nádoby DP (pečky). V mléku rozmícháme vejce a žloutky, přidáme rum a nalijeme k tukům do pečky. Prosáté mouky přidáme taktéž do pečky.
Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Do jednoho (libovolného) rohu dáme cukr, do protilehlého pak sůl. Zapneme program hnětení a kynutí. Teď si dáme kávičku a pak se pustíme do zbytku. Švestky omyjeme důkladně pod tekoucí vodou, necháme v cedníku okapat.
Uděláme si drobenku: všechny suroviny na ni určené uhňácáme v nějaké misce, pěkně prstíčkama, až získáme drolivou, máslem vonící a slaďoučkou drobenku.
A vymažeme si lehce, třeba sádlem nebo Herou, máslem, olejem.. čím libo, oba plechy. Usrknem kávu. Vypeckujeme ty švestky, nepůlíme, pouze rozložíme, jak stránku bulvárního časopisu. Dopijeme tu kávu, stejně už je jako led. Jedním okem mrknem na displej pečky.. za pár minut pípne! Tak, už pípla, jdeme do finále. Zapneme troubu, vyjde to tak akorát. Kolik stupňů? Znáte trouby, každá je jiná.. já pekla na 180 °C.
Nyní těsto rozdělíme spravedlivě na dvě poloviny, a to tak, že z pečící nádoby DP rovnou na plechy. Rukama, které si semotamo omočíme ve vodě, těsto rozťapkáme po celé délce i šířce plechů. Na rozprostřené těsto rozložíme zhusta švestičky Hujerovy a metelesku blesku poprášíme skořicovým cukrem. Na každý plech jeden sáček. A drobíme drobenku. A to samé zopakujeme na druhém plechu.
Až nám trouba oznámí, že kýžená teplota je už právě teď, uvrhneme 1. plech do útrob trouby. Pečeme při mnou výše zmíněné teplotě cirka 20 minut. Vy vytažení z trouby a částečném vychladnutí koláče pocukrujeme moučkovým cukrem přes sítko.