Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vmícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít. Do mísy vsypeme zbylou mouku a cukr. Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk.
Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto. V teple ho necháme vykynout. Tvaroh rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejcem a citronovou kůrou. Z hrubé mouky, cukru a Hery připravíme drobenku. Vykynulé těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát asi 1 cm silný a přeneseme ho na vymaštěný plech.
Navrch rozetřeme tvarohovou náplň a rozložíme ovoce. Koláč posypeme drobenkou a necháme znovu kynout. Asi po 15 minutách ho vložíme do vyhřáté trouby. Při 180 °C pečeme asi 30 minut.