Mouku prosijeme do zadělávací mísy, vyhloubíme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a kapku vlažného mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Tuk necháme rozehřát a následně vychladnout.
Po asi 15 minutách nám vzejde kvásek, potom tedy do mísy přidáme zbytek ingrediencí na těsto a vymícháme hladké, pružné a nelepivé těsto. Necháme v teple a pod utěrkou kynout cca 50 minut.
Mezitím si připravíme makovou náplň a drobenku. Takže náplň: do kastrůlku si nalejeme mléko, přidáme máslo, cukr, skořici a necháme zevřít. Pak nasypeme pomletý mák, krátce povaříme, odstavíme z ohně a nalijeme rumík. Necháme chladnout.
rozpustíme a následně necháme zcela zchladnout máslo. K němu pak přidáme zbylé ingredience na drobenku a prsty vypracujeme v drolivou hmotu.
Plech vymažeme kouskem tuku nebo vysteleme papírem na pečení, na něj urovnáme těsto, dáme makovou náplň, pak okapané švestky (čerstvé budou lepší), zasypeme drobenkou a vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C (dolní + horní ohřev) a pečeme cca 20 minut. Restektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po upečení můžeme ihned pokraje potřít rozpuštěným máslem ochuceným kapkou rumu.