Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kynuté knedlíky s ovocem


Suroviny

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 lžíce solamylu
  • 20 g droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 žloutek
  • 270 ml vlažného mléka (množství orientační v závislosti na "savosti" mouky)
  • libovolné ovoce k naplnění (meruňky, švestky, maliny, jahody...) ale lze i povidla
  • moučkový cukr
  • máslo
  • libovolný posyp (osmažená strouhanka, mletý mák, strouhaný tvaroh...)

Postup

  • 1

    Z uvedeného množství mléka odebereme jednu lžíci do misky, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek, což trvá cca 15 minut.

  • 2

    Mouky se solamylem prosejeme do zadělávací mísy, ve zbytku mléka rozšleháme žloutek a přilijeme k mouce. Přidáme kvásek.Osolíme a vypracujeme tužší, nelepivé těsto, které necháme cca hodinu kynout.

  • 3

    Pak lžící vykrajujeme kousky, které dlaní zplacatíme a plníme ovocem. Okraje vytáhneme k sobě a pečlivě uzavřeme. Necháme ještě 15 minut kynout.

  • 4

    Vaříme v dostatečném množství trochu osolené vody 8 minut. V půlce vaření knedlíky obrátíme. Vybíráme děrovanou lžící a ihned po vyjmutí z vody je na několika místech propícháme špejlí, aby z nich vyšla pára.

  • 5

    Na talířích polijeme máslem, podle chuti ocukrujeme moučkovým cukrem a přidáme oblíbený posyp.

jahodyovocesladkéšvestkytvaroh
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno