Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Květáková polévka


Suroviny

  • 400 g květáku
  • 1 mrkev
  • 800 ml zeleninového vývaru nebo vody (možno použít gelový zeleninový od Knooru)
  • sůl dle chuti
  • 1/2 lžičky mletího bílého pepře
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátové oříšku
  • Na jíšku:
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup

  • 1

    Očištěný květák rozeberme na růžičky a dáme vařit do osolené vody nebo zeleninové vývaru. Vaříme 10 minut.

  • 2

    Ťouchadlem na brambory trochu pošťoucháme. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vmícháme světlou jíšku. Naředím ji trochou studené vody a vlijeme do květáku.

  • 3

    Mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle (jako okurku) a přidáme ke květáku. Muškátový oříšek nastrouháme na jemno a přidáme do polévky. Opepříme bílým pepřem. Na mírném ohni prováříme cca 10 minut. Podle chuti přisolíme.

květákpečivopolévka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno