Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí vývar s játrovou rýží


Suroviny

  • kuřecí skelet
  • cibule
  • mrkev
  • petržel
  • 1/6 celeru
  • 5 stroužků česneku
  • 200 gkuřecích jater
  • lžíci másla
  • jarní cibulku
  • strouhanku dle potřeby
  • 1 vejce
  • 1,5 litru vody
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření

Postup

  • 1

    Do studené vody dáme omytý a naporcovaný skelet, polovinu zeleniny, 2 stroužky česneku, koření, osolíme a uvedeme k varu. Když se polévka začne vařit, sesbíráme pěnu a vaříme asi 45 minut. Pak scedíme.

  • 2

    Druhou část zeleniny nakrájíme na malé kousky a opečeme na polovině másla. Játra očistíme, nakrájíme, rozkutrujeme, přidáme pepř, česnek, vejce, muškátový květ a tolik strouhanky, abychom vytvořili nepříliš husté těsto (v lednici ještě ztuhne).

  • 3

    Vývar uvedeme k varu, přidáme na másle restovanou zeleninu, provaříme pět minut a pomocí hrubého struhadla (na halušky) zavaříme játrové nočky, které provaříme ještě tři minuty. Posypeme jarní cibulkou.

knedlíčkykuřecí masopečivopolévkarýže
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno