Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí stripsy v tempuře


Suroviny

  • 400 gramů kuřecích prsou
  • 1 podmáslí
  • chilli
  • sušený česnek
  • špetka cukru
  • vejce
  • hladká mouka
  • škrob - solamyl
  • prášek do pečiva
  • voda
  • olej
  • chilli
  • sůl, pepř
  • Zelný salát:
  • červené zelí
  • cibule
  • ocet
  • cukr
  • olej
  • křen
  • sůl
  • Dip:
  • brusinková marmeláda
  • cukr
  • worchestr
  • sladká chilli omáčka
  • trochu červeného vína
  • sůl

Postup

  • 1

    Kuřecí prsa si nakrájíme proti vláknu na kousky (stripsy). Posypeme kořením a naložíme na noc do podmáslí. Pak kousky vyjmeme, osušíme a obalíme v hladké mouce a těstíčku, které jsme si připravili z jednoho vejce, soli, chilli omáčky, stejného dílu mouky a škrobu (asi 60 gramů od každého-3 polévkové lžíce), čtvrtiny prášku do pečiva a vody. Voda musí být studená!

  • 2

    Těsto smícháme tak, aby vzniklo řidší palačinkové těsto a kousky obalujeme v mouce, pokládáme do těstíčka a vysoké vrstvy oleje rozehřátého na 175-180 °C.

  • 3

    Smažíme dvě minuty, pak stripsy vyjmeme, necháme minutu odpočinout a znovu smažíme tentokrát tři minuty.

  • Zelný salát
  • 1

    Zelí si nakrájíme stejně jako cibuli, smícháme s nastrouhaným křenem, osolíme, dochutíme octem, který jsme smíchali s cukrem, trochou oleje, řádně promícháme a necháme v lednici odpočinout.

  • Dip
  • 1

    Dip připravíme tak, že si dáme na pánev trochu cukru, uděláme světlý karamel, přidáme červené víno, brusinkový kompot, worchester, sůl, chilli a provaříme.

kuřecí masopečivopředkrmřízeksmažené
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno