Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, posypeme 1 lžíce steakového koření a každou kostku zabalíme do plátku špeku. Ananas a kápii nakrájíme na kostky, cibuli na osminky.
Pak střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Co nám nevejde na špejle, přihodíme do pekáčku. Ten si vymažeme sádlem, přidáme špízy, zakápneme olejem, posypeme zbytkem koření, podlijeme 100 ml ananasové šťávy a vínem a přiklopíme.
Vložíme do trouby na 200 °C a pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a pečeme dalších cca 40 minut. Během pečení obracíme, abychom získali hezkou křupavou kůrčičku ze všech stran. Když je maso měkké, vyjmeme ho, a šťávu i se vším ostatním (bylinky vytáhneme) přelijeme do kastrůlku.
Přidáme sojovou omáčku, zbytek ananasové šťávy, citronovou šťávu, cukr dle chuti a sůl dle potřeby. Na plameni necháme zredukovat. No, a to je vše. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.