Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí roláda se smaženými vejci a hráškem


Suroviny

  • 1 kuře
  • 3 vejce
  • 2 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
  • kousek másla
  • 100 g slaniny
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 200 g mraženého hrášku
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Nejprve si kuře vykostíme: položíme kuře stehny nahoru a prsní částí vedeme řez až na skelet, pak nožem objedeme kostru a vyřízneme maso kolem stehen, křídla odstraníme tak, že si je nožem nařízneme z vnitřní části, aby se nám nevytvořila velká díra.

  • 2

    Po odstranění skeletu nařízneme prsa tak, aby zakryl obnažené kusy kůže a vrstva masa pokrývala souvisle celý plát. Ustřihneme si větší kus fresh folie a vykostěné kuře na ni umístíme kůží dolů. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  • 3

    Na kousku másla uděláme vaječinu, spíše řidší. Osolíme a opepříme. Na hořčici dáme v řadě za sebou anglickou slaninu tak, aby se konce překrývaly. Doprostřed plátu dáme vychladlou smaženici a posypem mraženým hráškem, který jenom propláchneme horkou a následně studenou vodou. Pomocí folie stočíme roládu a necháme ji v lednici pár hodin, ale klidně i přes noc.

  • 4

    Do pekáčku rozvrstvíme plátky slaniny. Roládu opatrně vybalíme z fresh folie, osolíme a můžeme (kvůli barvě) zlehka poprášit mletou sladkou papriku. Dáme péci do trouby na 200 °C. Přiklopíme.

  • 5

    Po cca 20 minutách podlijeme trochou vody nebo kuřecího vývaru, snížíme teplotu na 180 °C a dál pečeme odkryté. V průběhu pečení přeléváme roládu výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Podle velikosti kuřete pečeme cca 1,5 hod. Podáváme např. s rýží.

Jasmínová rýže

kuřecí masoroládarýžesmaženéuzeninyvejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno