Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí roláda s bramborovou kaší


Suroviny

  • 1 kuře
  • 150 g šunky
  • 150 g tvrdého sýra
  • 4 žampiony
  • 2 vejce
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíci sterilované kapie
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 600 g brambor typu C
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml mléka

Postup

  • 1

    Kuře si vykostíme a vytvoříme plát, který osolíme a potřeme hořčicí, poklademe šunkou a směsí, kterou jsme si připravili z nadrobno nakrájených restovaných žampionů, sterilované kapie a osolených vajec, poklademe plátky tvrdého sýra.

  • 2

    Roládu zavineme, pevně svážeme provázkem a pečeme v troubě na 160 °C jednu hodinu.

  • Bramborová kaše
  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě do měkka.

  • 2

    Poté je slijeme, přidáme máslo a horké mléko, které za neustálého šlehání postupně přidáváme. Kaše musí být hebká, bez hrudek. Na talíři polijeme trochou másla.

  • Podáváme s okurkou a zdobíme petrželkou.
bramborová kašebramborykuřecí masoroládauzeninyvejce
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno