Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí řízečky s bramborovou kaší


Suroviny

  • 600 gramů prsních kuřecích řízků
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • olej
  • Bramborová kaše
  • 800 gramů brambor typu C
  • 150 ml. mléka
  • 2 lžíce másla
  • sůl

Postup

  • 1

    Řízky si naporcujeme proti vláknu na menší kousky, které prsty nebo paličkou jemně naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  • Bramborová kaše
  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě úplně do měkka, pak vodu slijeme, přidáme polovinu másla a přiléváme za stálého šťouchání vroucí mléko, dokud nemá kaše požadovanou konzistenci.

  • Podáváme s kaší, kterou polijeme ještě trochou másla a láku z kyselých okurek
bramborová kašebramborový salátbramborykuřecí masořízeksalátsmaženéšťouchané brambory
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno