Na sádle zpěníme cibuli. Maso osolíme a vložíme kůží dolů k cibuli. Necháme opéct ze všech stran. Přidáme papriku a podlijeme dostatečným množstvím vody či vývaru. Dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, po částečném zchladnutí odstraníme kůži a vykostíme. Necháme zchladnout zcela, maso se pak lépe krájí. Do výpeku vlijeme zátřepku, kterou si připravíme tak, že v mléce (cca 200ml) rozmícháme mouku. Na mírném plameni prováříme, podle potřeby dochutíme solí a doředíme mlékem. Nezapomeneme přidat šlehačku.
Hotovou omáčku promixujeme tyčovým mixérem a ještě propasírujeme. Dáme prohřát a na závěr přidáme máslo. Pokrájené maso vložíme do omáčky, aby se prohřálo.
Všechny ingredience vymícháme do hladké polotuhé hmoty. Mléko přidáváme postupně. Těsto nesmí být příliš tuhé, aby nám šlo lehce přes haluškovač. Ale ani ne řídké jako na palačinky.
Necháme minim. 30 minut odpočívat. Ve vhodné nádobě uvedeme k varu dostatečné množství vody, do které dáme 2 lžičky soli. Přes haluškovač těsto propasírujeme do vody a vaříme 5 minut. Pak scedíme a podáváme společně s omáčkou a masem.