Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí křídla v pivní marinádě s novými bramborami a hermelínovo rajčatovým dipem


Suroviny

  • 8 kuřecích křídel (cca 800 g)
  • Na marinádu
  • 200 ml černého piva (Kozel)
  • 4 stroužky česneku
  • 100 ml Kikkoman (sojová omáčka)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • čerstvě drcený pepř
  • Na dip:
  • 100 g hermelínu
  • 100 g majonézy
  • 1 jarní cibulka (bílá část)
  • 2 keříčková rajčata
  • šťáva z půlky citronu
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl dle chuti
  • Na dip
  • 100 g hermelínu
  • 100 g majonézy
  • 1 jarní cibulka (bílá část)
  • 2 keříčková rajčata
  • šťáva z půlky citronu
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Česnek nožem naplocho rozpučíme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, vč. česneku prošleháme v misce. Maso zlehka osolíme (sojová omáčka je slaná dost) a vložíme do marinády. V chladu marinujeme nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.

  • 2

    Křídla z marinády vyjmeme a uložíme do olejem lehce vytřeného pekáčku. Podlijeme trochou marinády a přiklopené pečeme v troubě na 200°C asi 30 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších cca 30 minut. Během pečení potíráme marinádou. Zbylou marinádu uchováme v lednici na další použití.

  • 3

    Rané brambory pořádně vydrbeme kartáčkem a vcelku vaříme v hodně osolené vodě doměkka. Pak každou bramboru dvěma vidličkami rozpůlíme a doprostřed brambory dáme lžičku dipu.

  • Dip
  • 1

    Majonézu vyšleháme s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí. Do misky dáme najemno pokrájenou cibulku, rajčata (bez jadérek), hermelín. To vše promícháme.

  • 2

    Pak přidáme ochucenou majonézu a nasekanou bazalku. Vše řádně promícháme a dáme vychladit.

alkoholbramborydiphermelínkuřecí masorajčatasýr
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno