Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí játrová paštika


Suroviny

  • 500 g chlazených kuřecích jater
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce sádla
  • špetka strouhaného muškátové oříšku
  • 4 snítky tymiánu
  • sůl, čerstvě drcený pepř
  • 250 g másla (50 g si ponecháme na další použití)
  • 150 ml 31% smetany ke šlehání
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 2 lžíce sušených nasekaných brusinek

Postup

  • 1

    Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Překrájíme napolovic.

  • 2

    Na sádle a másle necháme zesklovatět pokrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme lístky tymiánu a necháme rozvonět. Přidáme játra a zprudka restujeme 5 minut. nesmí být krvavá, uvnitř musí zůstat růžová. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přilejeme smetanu a necháme minutu probublávat.

  • 3

    Stáhneme z plamene a necháme vychladnout. Přemístíme do mixéru a přidáme 200 g zcela měkkého másla. Rozmixujeme dohladka. Podle chuti případně ještě dosolíme. Přidáme madle a brusinky a urovnáme do misek.

  • 4

    Zbytek másla necháme rozehřát a trochu zchladnout. Máslem zalejeme povrch játrovky v každé misce. Necháme ztuhnout v lednici. Podáváme na čerstvé nebo opečené bagetě.

kuřecí masopečivopomazánkapředkrmvnitřnosti
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno