Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuřecí gumbo


Suroviny

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 kousky řapíkatého celeru, nasekané nadrobno
  • 1 zelená paprika, bez zrníček a nakrájená na kolečka
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 450 g kuřecích prs, bez kostí, nakrájené na větší kostky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • 2 lžička papriky
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžíce mouky (já používám jen špaldovou)
  • 1 papriková klobása
  • 400 g sekaných rajčat, plechovka
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 1 střední cuketa, nakrájená na plátky

Postup

  • 1

    Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a papriku na mírném ohni asi 5 minut – doměkka, za stálého míchání. Přidejte česnek a smažte ještě několik sekund.

  • 2

    Přidejte kuře a smažte po všech stranách dozlatova. Posypte oreganem, paprikou, římským kmínem a moukou. Dobře promíchejte, přidejte uzeninu, rajčata a vývar.

  • 3

    Přiveďte k varu za stálého míchání, potom ztlumte a nechte provařit asi 20 minut. Přidejte cuketu, přiveďte opět k varu a pak nechte provařit dalších 20 minut.

americkácuketakuřecí masopečivorýžesvětová kuchynětěstoviny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno