Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuře na zelí


Suroviny

  • Na jednu porci:
  • 1 chlazená kuřecí čtvrtka
  • 200 g kysaného zelí
  • 3 kuli4ky nového koření
  • 1 bobkový list
  • drcený a celý kmín (po lžičce)
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • sůl
  • cukr dle chuti
  • 50 g šabatecké nebo anglické slaniny
  • 1 lžíce sádla

Postup

  • 1

    Maso osolíme, posypeme paprikou a kmíny. Zelí překrájíme, podle chuti osladíme, přidáme nové koření a bobkový list, případně osolíme.

  • 2

    Pekáček vymažeme sádlem, přidáme ochucené zelí, posypeme jej na kostičky pokrájenou slaninou, přidáme kuře, podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca hodinu. V průběhu pečení přeléváme kuře šťávou.

  • 3

    Pak sundáme poklici a ještě asi 15 minut dopékáme na barvičku. Podáváme např. se špekovým knedlíkem.

Špekové knedlíky bez vajec

knedlíkykuřecí masozelí
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 1

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno