Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuře na středomořský způsob


Suroviny

  • Na kuře
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 g pórku
  • 100 g oliv
  • 4 menší rajčata
  • 100 g hrášku
  • 200 g cukety
  • 1 paprika zelená
  • 1 paprika červená
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • tymián
  • olivový olej
  • kuřecí vývar
  • Na rýži
  • 300 g rýže parboiled
  • 500 ml vody
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  • Kuře
  • 1

    Kuře nakrájíme na nudličky proti vláknu, osolíme, opepříme, obalíme v solamylu a zprudka opečeme na olivovém oleji.

  • 2

    Vyjmeme maso a do výpeku dáme cibuli, rajčata, která jsme oloupali, cuketu na kousky, papriku, bylinky, podlijeme trochu vývarem a dusíme deset minut, pak vrátíme do směsi maso a přidáme olivy a hrášek.

  • Rýže
  • 1

    Rýži propláchneme vlažnou vodou a dáme na rozpálený olivový olej, kde ji asi dvě minuty opékáme, osolíme a pak ji zalijeme studenou vodou tak, aby voda přesahovala rýži o dva centimetry, snížíme teplotu a dusíme 15 minut pod přikrytou pokličkou.

Jasmínová rýže v peřinách

italskákuřecí masorýžesvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod 20 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno