Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme a vmasírujeme do něj papriku. Do pekáčku dáme tuk, podlijeme trochou bujonu a dáme péci do trouby zvyklým způsobem do měkka. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme.
Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek si ponecháme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a papriku a minutku mícháme. Přidáme mléko, sůl a smetanu. Na mírném ohni prováříme cca 15 minut a podle potřeby dochutíme solí, můžeme přidat špetku cukru pro zvýraznění chuti.
Pak přidáme výpek z masa a promícháme. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka nebo propasírujeme přes jemné sítko. Úplně na závěr můžeme přidat oříšek másla. Podáváme s knedlíky nebo (jako zde) s gnocci.