Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kuře na másle a bramborová kaše


Suroviny

  • Na kuře
  • 2 chlazené kuřecí čtvrtky
  • 100 g másla
  • koření Zlaté kuře (nebo jiné, vámi oblíbené na drůbež)
  • voda na podlévání
  • Na bramborovou kaši
  • 700 g brambor
  • 2 lžičky soli
  • 100 ml 12% smetany
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla

Postup

  • 1

    Kuře nakořeníme a vložíme do pekáčku, přidáme polovinu uvedeného množství másla, podlijeme trochou vodu a přiklopené dáme péci do trouby na 200°C. Pečeme cca 50 minut.

  • 2

    Poté odklopíme a necháme dopéct na barvu. Přidáme zbytek másla a troubu vypneme. Během pečení doléváme vodu dle potřeby a kuře poléváme výpekem. Vody nedávejte příliš mnoho. Chceme máslový, ne vodový výpek.

  • Bramborová kaše
  • 1

    Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme.

  • 2

    Po částech (pořád máme brambory na nejmírnějším plameni) přidáváme horkou smetanu s mlékem a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Mléka a smetany přidáme podle toho, jak máme rádi kaši.. hustou nebo řidší.

bramborová kašebramborykuřecí masošťouchané brambory
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno