Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kung Pao


Suroviny

  • 400 gramů kuřecích prsou
  • svazek lahůdkové cibule
  • 2 větší zelené papriky
  • kousek zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 4 sušené feferonky
  • sójová omáčka
  • kuřecí vývar
  • kukuřičný škrob
  • rýžové víno
  • olej
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci sójové omáčky, lžičku škrobu a trochu rýžového vína. Promícháme a dáme odpočinout do lednice. Papriky a cibuli si nakrájíme na stejné kusy, zázvor a česnek nasekáme na jemno.

  • 2

    Do rozpáleného oleje ve woku dáme maso, osolíme a zprudka asi minutu opékáme, pak jej vyjmeme, dáme česnek se zázvorem, feferonky, necháme rozvonět a pak přidáme cibulku a papriky.

  • 3

    Zvlášť si nasucho opražíme burské oříšky.

  • 4

    Po třech minutách vrátíme do směsi maso, přidáme oříšky a zalijeme vývarem smíchaným se škrobem a sójovou omáčkou /na dvě deci vývaru asi vrchovatou lžičku škrobu a dvě lžíce sójovky/. Musí se vytvořit šťáva, která nebude ani příliš hustá ani příliš řídká.

  • 5

    Krátce provaříme a ihned podáváme s dušenou rýží.

asijskáčínskákuřecí masoořechyrýžesvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno