Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Krůtí játra na ostro


Suroviny

  • 500 g chlazených krůtích jater
  • 2 cibule
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce sádla
  • špetka sušeného tymiánu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 - 2 feferonky
  • sůl, pepř
  • cca 200 ml vody nebo vývaru
  • 1 lžíce hotové jíšky Knorr Tmavá

Postup

  • 1

    Játra očistíme, odblaníme, omyjeme a řádně osušíme. Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.

  • 2

    Poté cibuli i slaninu z pánve vyjmeme, do pánve dáme sádlo a toto rozpálíme. Vložíme na větší nudličky nakrájená játra a zprudka cca 3 minuty restujeme.

  • 3

    Přidáme tymián, papriku, kmín, pepř sůl, nadrobno nakrájenou feferonku /bez jadérek a žeber/, přidáme osmaženou cibuli se slaninou, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme jíšku a dusíme cca 5 minut. Doladíme chutě a podáváme s dušenou rýží.

Jasmínová rýže v peřinách

houskové knedlíkyknedlíkyomáčkapikantnírýževnitřnosti
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno