Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Krkovička zapečená s mascarpone plátky


Suroviny

  • 4 plátky krkovice s kostí či bez
  • 3 velké cibule
  • 500 g rajčat
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce rýžového octa
  • balení plátkového sýra mascarpone s růžovým pepřem (Lidl, fa Pilos)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • bazalkové lístky
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso po umytí a osušení naklepeme a nařízneme okraje. Osolíme, opepříme nebo použijeme oblíbené koření. Na rozpáleném sádle (může být i jiný tuk) zprudka osmahneme z každé strany tři minuty.

  • 2

    Maso dáme do pekáče či jiné nádoby, ve které ho pak budeme péci. Ve výpeku osmahneme na céčka nakrájenou cibuli, přidáme na půlky nebo čtvrtky nakrájená rajčata. Osolíme, vsypeme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Zastříkneme rýžovým octem a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Nalijeme na maso. Na každý plátek masa dáme dva plátky sýra. Vyjde akorát, je jich tam právě osm. Dáme pod pokličku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut. Během pečení můžeme podlít, já nepodlévala.

  • 4

    Bez pokličky pečeme dalších zhruba deset minut. Podáváme např. s jasmínovou rýží a na talíři poházíme natrhanými bazalkovými lístky.

Jasmínová rýže v peřinách

bramborová kašebramboryrajčatarýžesýrvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno