Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Krkovička na minutku


Suroviny

  • plátek vepřové krkovice 3 cm na výšku
  • hrubě mletý pepř nebo steakové koření
  • 2 lžíce oleje
  • plátek másla
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso naklepeme hřbetem ruky, na krajích nařízneme, zakápneme olejem, posypeme pepřem nebo kořením (bez soli) a necháme 1/2 hod odležet.

  • 2

    Na pánvi (ideální je litinová), rozpálíme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Z každé strany 3 minuty. Pak případně osolíme. Vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a necháme 10 minut dojít.

  • 3

    Maso odložíme na prkýnko a necháme jej pár minut „vydýchat“. Na horké maso dáme plátek másla a můžeme hodovat. Příloha? Třeba čerstvá bagetka.

bramborygrilovánívepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 1

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno