Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem


Suroviny

  • 6 kousků 1cm vysokých plátků vepřové krkovice bez kosti
  • 250 g nivy
  • 250 g eidamu
  • 6 lžiček hořčice
  • 1 lžíce pepřového koření
  • 2 lžíce oleje
  • 3 velké cibule
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžíce sádla na vymazání pekáčku

Postup

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nenaklepané pokapeme olejem a posypeme pepřovým kořením (Kothányi). Necháme v uzavřené nádobě přes noc v lednici.

  • 2

    Pekáček si vymažeme sádlem. Maso jen velmi zlehka osolíme a každý plátek potřeme z horní strany hořčicí. Oba sýry nastrouháme na slzičkovém struhadle. Eidam v misce promícháme s paprikou.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka a hustě jimi poklademe maso. Na cibuli uděláme hromádky z nivy, nahoru dáme paprikový eidam, přiklopíme a dáme do trouby.

  • 4

    Pečeme (nepodléváme) na 200°C 50 minut. Poté teplotu snížíme na 170°C odklopíme a dopékáme dalších cca 20 minut. Cibule se postará o luxusní šťávičku.

bramborová kašebramboryšťouchané bramborysýrvepřové maso
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 6

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno