Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Krevety po sečuánsku


Suroviny

  • Pro naložení krevet
  • 200 g oloupaných krevet (měla jsem mražené, předvařené.. jiné tu, bohužel, neseženu)
  • lžíce solamylu
  • lžíce vodu
  • půl lžičky soli
  • Na omáčku
  • 2 jarní naťové cibulky (pouze bílou část)
  • 1 větší červenou chilli papričku nebo feferonku
  • 1/8 lžičky sečuánského pepře
  • lžíci ústřicové omáčky
  • lžíci sójové omáčky
  • lžičku sezamového oleje (není nutný)
  • lžíce rajského protlaku
  • 1 stroužek česneku
  • lžička nadrobno nakrájeného zázvoru
  • lžička suchého sherry nebo rýžového vína
  • 2 - 3 lžíce vody
  • olej na smažení

Postup

  • 1

    Krevetkám (rozmrazeným a osušeným) ufikneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe ), solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomatláme solamylovou omáčkou a necháme v chladu min. hodinu marinovat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje, přidáme sečuánský pepř a krevety, které minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme.

  • 3

    Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho.

  • 4

    Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme.

asijskáčínskápečivopikantnírybasvětová kuchyně
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno