Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce.
V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a poté vložíme omoučené králičí porce. Smažíme dohněda, z každé strany cca 10 minut. Maso a slaninu vybereme z kastrolu lžící, perforovanou nejlépe. Pokud máme příliš mnoho tuku, tak i tento částečně slijeme. No né do výlevky!!! Necháme si ho, budeme ještě potřebovat!!
Šalotky překrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky a obé vhodíme do výpeku králičího. Trochu zamícháme, šikovnější prohodí jak Jirka Babica, přisypeme cukr, osolíme přiměřeně a necháme LEHCE zkaramelizovat. Zalijeme vínem a přidáme všechno koření, bylinky, marmeládu, zbytek toho oleje, slaninové škvarečky a králičí porce. Pěkně to spolu promícháme, masko párkrát obrátíme sem a tam.
Do trouby to nyní dáme, pokličkou nezapomeneme kastrol přiklopit. Pečeme pomalu a zvolna, 150 °C. by mělo stačit. a cca 90 minutek je masíčko jedna báseň. Kdo chce, těsně před finišem sundá poklici, to pro lepší barvičku.