Naporcovaného králíka omyjeme a osušíme. Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme olejem a dáme do uzavíratelné nádoby spinkat do lednice.
V den D dáme do pekáčku máslo, na plátky nebo proužky pokrájený špek, cibuli na půl nebo kolečka a králičí díly. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po asi půlhodince podlijeme trochou horké vody a opět přiklopíme.
Pečeme doměkka cca 2 hoďky, na posledních 20 minut odryjeme pokličku, ať má masko hezkou barvičku. Sosík nesmí být příliš vodnatý. Je-li tomu tak, necháme na sporáku varem zredukovat.
Zelí pokrájíme ručně nebo v robotu na slim nudličky. Do rendlíku dáme na kostičky nakrájený špek a vyškvaříme do voňava. Pak přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nudličky zelí, přilijeme asi 2 dc vody, osolíme, ocukrujeme, ooctujeme a dusíme doměkka.
Ke konci dušení přidáme najemno nastrouhaný brambor a necháme na mírném plameni provařit. Podle chutí dosolíme. Přidáme cukr a ocet podle chuti. Zelí by mělo býti spíše sladší.
Podáváme s jakýmkoliv knedlíkem.