Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Králičí vývar


Suroviny

  • 1 králík (ideálně z domácího chovu)
  • 1/4 čtvrtka celeru
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 5 kuliček nového koření
  • 7 kuliček černého pepře
  • 1 cibule
  • 2 lžičky soli
  • Dále
  • králičí játra
  • 1 větší stroužek česneku
  • 3 menší mrkve
  • kousek celeru
  • 1/2 šálku mraženého hrášku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • pepř, sůl
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžíce změklého másla

Postup

  • 1

    Králíka naporcujeme. Hřbet, přední a zadní běhy necháme na řízky. Zbytek, vč. hlavy (má-li), vložíme do hrnce, přidáme ostatní ngredience a zalejeme studenou vodou cca 2 litry. Vaříme v hrnci doměkka. Během varu sbíráme (ze začátku) pěnu. Použijeme-li tlakáč, odpadne sbírání šumu a taky výrazně zkrátíme čas přípravy.

  • 2

    Zeleninu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Uvaříme na skus v osolené vodě. Pak scedíme do sítka. Zeleninu vrátíme do hrnce a přidáme vývar, který přecedíme v sítku přes plátýnko.

  • 3

    Maso z králíka pokrájíme a rovněž dáme do hrnce. Přidáme i hrášek. Játra naškrábeme ostrým nožem, přidáme vejce, strouhanku, sůl (s tou velmi opatrně), pepř a majoránku a utřený česnek.

  • 4

    Vmícháme do polohusté konzistence a přes haluškové sítko zavaříme rovnou do polívku. Doladíme chutě a dozdobíme petrželovou natí nebo pažitkou.

česnekknedlíčkykráličí masopolévka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno