Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Králičí stehna na česneku a rozmarýnu


Suroviny

  • 6 králičích stehen
  • 10 stroužků česneku
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • sůl, 2 menší cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • voda nebo vývar na podlití

Postup

  • 1

    Stehna umyjeme, osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a těmi stehna prošpikujeme. Větvičku rozmarýny otrháme a nasekáme na velmi jemně. Polovinu česneku prolisujeme, přidáme k posekanému rozmarýnu, přidáme olej a sůl a promícháme. Touto směsí potřeme řádně maso a necháme odležet minim. 2 hodiny.

  • 2

    Do pekáčku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, máslo, zbytek slaniny a česneku pokrájeného na plátky. Vložíme stehna, přidáme větvičku rozmarýnu, podlijeme vodou a přikryté pečeme cca hodinu. Poté odklopíme a necháme opéct dozlatova.

  • 3

    Poléváme výpekem, popřípadě dle potřeby podlijeme vodou. Podáváme s vařenými bramborami.

bramborová kašebramboryčesnekkráličí masošťouchané brambory
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 6

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno