Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice


Suroviny

  • 1 králík
  • miska hříbků
  • 150 g farmářské (nebo jiné) slaniny
  • 50 g uzeného špeku
  • něco zeleného, např. hladkolisté petržele, kudrnky...
  • kousek másla
  • bránice (tuková blána, předstěra.)
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Králíka vykostíme.Vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme i posypat grilovacím kořením… jak se komu líbí.

  • 2

    Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Bránici o rozměru cca 30×20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni (na tu bránici) položíme králičí maso. Do mezer a děr, ale vlastně po celé ploše plátu, rozložíme plátky slaniny.

  • 3

    Přidáme podušené hříbky, pohážeme petrželovou natí a pomocí bránice roládu zavineme. Ne na šířku, ale začínáme z boku.. chápete, jak to myslím.. z té kratší strany. Bránici balíme do rolády společně s masem.

  • 4

    Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby dáme na dno na plátky nakrájený špek, na něj položíme roládu, podlijeme cca 1 dcl vody a přiklopíme poklicí.

  • 5

    V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády a při 200 °C, cca 50 minut. Pak poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160 °C, a pečeme asi dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Taky podléváme a výpekem poléváme masíčko.

  • 6

    Roládu poté vyjmeme a necháme na prkýnku „dýchat“. Výpek, pokud máme příliš vodnatý, zredukujeme na plotýnce. Podáváme s různě upraveným bramborem, ale myslím, že by se hodila i rýže.

Vařené brambory ve slupce

bramborová kašebramboryhoubykráličí masoroládarýžešťouchané bramboryuzeniny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno