Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Králičí maso s karamelizovanou cibulí


Suroviny

  • 400 g králičího filetu ze hřbetu
  • 4 lžíce oleje
  • 100 ml bílého vína
  • sůl, pepř
  • cayenský pepř dle chuti
  • Na cibuli
  • 3 červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml bílého vína

Postup

  • 1

    Filety králíka nakrájíme na nudličky, okořeníme, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc v lednici.

  • 2

    Ve woku rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka orestujeme. Přidáme víno a necháme odpařit. Dusíme doměkka.

  • Karamelizovaná cibule
  • 1

    Oloupanou cibuli překrájíme na osminky. V pánvi si rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, cukr, osolíme a 10 minut restujeme, až nám začne cibule karamelizovat. Vlijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit.

  • 2

    Pak smícháme s masem. Pro zjemnění můžeme přidat lžíci chladného másla. Vhodnou přílohou je rýže, kuskus, bulgur… Na talíři zakápneme fíkovým balzamikem.

králičí masorýže
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno