Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kotlety s bazalkovým zelím podle Polreicha


Suroviny

  • 4 vepřové kotlety
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1 menší bílé zelí
  • máslo
  • Pesto
  • 4 stroužky česneku
  • 20 lístků bazalky
  • 1 šálek strouhaného parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky, pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.

  • 2

    Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme – musí zůstat křehké.

  • Pesto
  • 1

    Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmazán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej, aby nám vznikla hustší kaše. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  • 2

    Kotletky vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.

  • 3

    Na talíř naservírujeme krásně zelené zelí a na něj položíme kotletku.

vepřové masozelí
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno