Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Koprová omáčka s vejci


Suroviny

  • 100 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • cca 1000 ml mléka
  • kelímek smetany ke šlehání 31%
  • cukr, sůl, ocet, bílý pepř
  • svazek čerstvého kopru
  • vejce natvrdo
  • knedlík nebo brambory

Postup

  • 1

    Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou naředíme chladným mlékem cca 400 ml, přidáme smetanu, osolíme, osladíme dle chuti, přidáme ocet a za občasného míchání na mírném plameni prováříme 20 minut. V průběhu vaření doléváme mléko.

  • 2

    Nakonec přidáme najemno nasekaný kopr a už nevaříme. Výsledná chuť omáčky by měla býti spíše sladká.
    Podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a knedlíkem nebo bramborem.

bramborové knedlíkybramboryhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčkavejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno