Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Koláček s rybízovou čepicí


Suroviny

  • 320 g hladké mouky
  • 220 g hery
  • 100 g cukru
  • 4 žloutky
  • cca 1/2 kg červeného rybízu, může být i mražený
  • 4 bílky
  • 200 g cukru krupice
  • Postup přípravy receptu

Postup

  • 1

    Mouku, Heru, cukr, 4 žloutky a špetku soli zpracujeme na těsto, vyválíme na peč. papír na plech a zapečeme v troubě při 180 °C asi 15 min.

  • 2

    Až těsto mírně zrůžoví, vyndáme plech z trouby. Mezitím ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a po částech zašleháme 200 g cukru.

  • 3

    Nakonec vmícháme rybíz (zmražený nerozmrazujeme). Zapečené těsto potřeme rybízovým sněhem a dopečeme dorůžova.

koláčmoučníksladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno