Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kaštanové řezy


Suroviny

  • Korpus
  • 4 vejce
  • 120 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • Náplň
  • 3 dcl mléka
  • 1 prášek zlatý klas
  • 125 g másla
  • 250 g kaštanového pyré
  • 3 lžíce cukru
  • rum
  • 2 ks šlehačky cremefine nebo trvanlivá pařížská šlehačka (500 ml)

Postup

  • 1

    V robotu našleháme bílky, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme mouku a těsto přelijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

  • 2

    Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. Poté do kaše vmícháme kaštanové pyré. Máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou kaši. Výslednou chuť zlepšíme několika lžícemi rumu.

  • 3

    Piškot mázneme slabou vrstvou marmelády /ale nemusíme/. Potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice. Mezitím si ušleháme šlehačku – buď klasickou bílou nebo pařížskou. Šlehačku rozetřeme na moučník a vrátíme do lednice. Po vychlazení krájíme na řezy.

moučníkřezysladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno