Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Karé jako minutka


Suroviny

  • 1 cm vysoké plátky vepřového karé (kotleta bez kosti)
  • 2 lžičky různobarevného pepře
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • olej nebo sádlo na pánev
  • kousek silnostěnného alobalu

Postup

  • 1

    Maso hřbetem ruky naklepeme a na okrajích nařízneme. Pepř si nahrubo podrtíme v hmoždíři a posypeme jím maso, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici.

  • 2

    Na steakové pánvi rozehřejeme tuk a maso zprudka z obou stran opečeme. Osolíme. Přendáme na alobal, důkladně uzavřeme a dáme na rošt do trouby na 170 °C 12 minut.

  • 3

    Pak alobal opatrně otevřeme a maso necháme „vydýchat“. Podáme se šťouchanými brambory , volským okem a zeleninou.

Brambory v tlakovém hrnci

bramboryomáčkašťouchané bramboryvejcevepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno