Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Karbenátky bez zahušťování


Suroviny

  • 400 g mleté vepřové plece
  • 200 ml 12% smetany
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 1 cibule
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • 3 vejce
  • Strouhanku na obalování
  • tuk (sádlo, olej...) na smažení

Postup

  • 1

    K masu nalejeme smetanu, promícháme a necháme přes noc v lednici. Pak přidáme všechno koření, utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli a hořčici. Osolíme dle chuti.

  • 2

    Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky (hmota je řidší, ale jde to) a obalíme je ve strouhance.

  • 3

    Pak je pozvolna smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podáme např. s bramborovou kaší

bramborová kašebramborymleté masosmaženéšťouchané bramboryvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno