Z kapusty odkrojíme 6 listů, opláchneme je a dáme do osolené vody vařit 3 minuty. Ihned je propláchneme ledovou vodou a necháme odkapat na sítku.
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a řádně propracujeme. Toustový chleba nakrájíme na drobné kostičky a zakápneme trochou mléka. Necháme vsáknout.
Přidáme k masové směsi spolu se zbývajícím mlékem opět řádně propracujeme. Kapustové listy uložíme ve dvou řadách na pracovní plochu tak, aby se částečně překrývaly.
Doprostřed listů rozvrstvíme polovinu masové směsi a poklademe v řadě za sebou natvrdo uvařenými vejci, kterým jsme seřízli konce. Na vejce navrstvíme zbývající masovou směs a rukama vytvoříme šišku. Zavineme do kapustových listů a svážeme potravinovou nití.
Pasírovaná rajčata dochutíme solí, bylinkami a cukrem. Nalijeme do pekáčku, vložíme kapustovou roládku a pečeme v troubě na 160 °C cca 50 minut. Podlijeme vodou nebo vývarem.