Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kapustové (kelové) placky


Suroviny

  • 1 středně velká kapusta
  • 1 a 1/2 hrnku (250 ml) polohrubé mouky
  • 1 a 1/2 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 150 g libovolné uzeniny např. špekáček
  • sádlo ke smažení

Postup

  • 1

    Kapustu zbavíme vrchních listů a vykrájíme košťál. Rozdělíme na čtvrtiny a dáme vařit do osolené vody cca 15 minut. Na sítku necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Do mísy dáme mouku, mléko, vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a vymícháme polotuhé těstíčko. Přidáme na kostičky nakrájený špekáček.

  • 3

    Kapustu nasekáme nadrobno a než ji přidáme do mísy, pořádně ji v dlaních vymačkáme, abychom ji zbavili přebytečné vody. Vše řádně promícháme.

  • 4

    V pánvi rozpálíme sádlo, lžící nabíráme těsto, hromádky trochu rozplácneme do požadované výšky a tvaru. Pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým saláte.

bramborypředkrmsmaženézelenina
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe