Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kapustová polévka


Suroviny

  • 1000 g uzených žeber
  • 300 g kapusty
  • 3 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • 100 g uzeného špeku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř

Postup

  • 1

    Nejdříve si uvaříme uzené kosti, které pak obereme a po vychladnutí nakrájíme. V uzeném vývaru uvaříme na nudličky nakrájenou kapustu a brambory nakrájené na kostičky.

  • 2

    Vyškvaříme si špíček, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zahustíme polévku. Přidáme česnek a v dlaních rozemnutou majoránku.

  • 3

    Opepříme, případně dosolíme, ale většinou to není nutné. Kdo chce, může polévku zjemnit smetanou.

pečivopolévkauzené masozelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno