Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kandovaná pomerančová kůra


Suroviny

  • Kůra ze dvou větších pomerančů
  • voda
  • cca 200 g krystalového cukru

Postup

  • 1

    Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie. Poté oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalejeme studenou vodou. Takto „marinovat“ necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou.

  • 2

    Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalejeme novou vodou a vaříme cca 30 min. Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilejeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou(vody) (ta kůra).

  • 3

    Vaříme do „sklovata“ .. co já vím.. asi tak půl hodiny až do vyvaření vody. A je hotovo.. tedy téměř.. po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.

  • 4

    Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.

sladkévánoce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno