Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn, tymián a zalijeme olivovým olejem. Promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme den i dva odpočívat.
V kastrolu si rozpálíme kousek másla, přidáme na střední kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme pustit barvu. Pak přidáme i pokrájenou cibuli. Přidáme koření, které si dáme do čajítka nebo látkového měšce. Lze použít pyramidový sáček od Vitany na svíčkovou. V tom případě už dáme jen jalovčinky. Přidáme povidla, brusinkový džem, cukr a restujeme na barvu. Přisolíme. Vlijeme ocet a necháme odpařit.
Mezitím si na pánvi orestujeme maso, které rovněž osolíme. Když je maso krásně dohněda opečené, vložíme ho do zeleninového základu, přidáme špekové kůže, zalijeme vínem a necháme pomalu táhnout doměkka. V průběhu dušení podle potřeby doléváme vínem, vodou nebo vývarem.
Kousek másla dáme do misky, necháme povolit a vpracujeme do něj lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme spolu s kořením z hrnce a přidáme máslo. Necháme probublat. Poté vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a následně přes jemné sítko ještě přecedíme. Zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme.
V hrnci přivedeme vodu k bodu varu.
Poté tenkým pramínkem sypeme 110 g krupičky a mícháme, dokud se nám těsto neodlepí – neodpálí – od vařečky. Necháme zchladnout. Do vlažného těsta zapracujeme 1 vejce.
Lžící vykrajujeme noky a všechny najednou vhodíme do vroucí osolené vody. Až vyplavou na hladinu, máme hotovo.