Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kaldoun


Suroviny

  • drůbky z 1 kachny, krůty nebo kuřete (krk, křídla, žaludek)
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 2 lžíce másla
  • malá cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • 80 g širokých nudlí
  • žloutek
  • 100 ml mléka
  • petrželka
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Postup

  • 1

    Drůbky řádně očistíme, opláchneme. Dáme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.

  • 2

    V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, náležitě rozmícháme, okořeníme a provaříme.

  • 3

    Poté přidáme nakrájenou zeleninu, předem uvařené široké nudle a drůbeží maso zbavené kostí.

  • 4

    Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Jednotlivé porce polévky dozdobíme najemno nasekanou petrželkou.

  • 5

    Já jsem přece jenom ještě přidala játrové knedlíčky.

  • Recept je převzat z kuchařky Česká kuchyně je klasa, autorů Jaroslava a Pavla Sapíkových, vydavatelství Eroika, 2005.
knedlíčkypečivopolévkavnitřnosti
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno